Cea mai fericită zi

N-a fost doar una. Cu sigurață am simțit cu toții măcar o dată acele momente de extaz și de magie, care ne-au ridicat de la sol cu o ușurință incredibilă și ne-au făcut să ne simțim cu capul în nori. Cu siguranță fiecare dintre noi a încercat măcar o dată să descrie sentimentul acela de bine, de frumos, de liniște chiar; în diferite forme, acel moment de binecuvântare și-a făcut apariția de cel puțin câteva ori de-a lungul vieții noastre.

Cu toții am încercat să îl retrăim, să îl resimțim, să alergăm după el până îl prindem iar și iar; devine o căutare obsesivă; pentru cei mai mulți dintre noi se transformă în scopul vieții, în cel mai de preț dar, în ceva iluzoriu de cele mai multe ori, de negăsit, motiv al disperării în foarte multe situații. Este ca și un drog al sentimentelor, cel mai puternic probabil, iar după ce l-ai simțit prima dată, niciodată nu vei mai fi același, vei fi mereu în căutarea lui, neîncetat și neobosit, indiferent de circumstanțe și motive.

Fericirea este greu de găsit, tocmai pentru că nu este un lucru, un obiect; nu este ceva ce se găsește o singură dată; nu există un loc în care o poți găsi, o țară care o deține, nu este un anotimp în care se va naște sau o persoană care ți-o poate dărui. Nu reprezintă o sumă de bani care ți-o poate garanta sau un anumit număr de mașini moderne; un lanț hotelier luxos nu îți va promite fericirea, nici jobul ală popular despre care toți vorbesc. Nu. Fericirea este ceva ce se creează.

Banii nu sunt necesari? Ar fi ipocrit să spunem că nu. Dar nu sunt totul. Comfortul este important, da, ajută în mare parte la diverse probleme și necesitați pe care le avem, sau la alte comodități, însă este greșit să o căutăm acolo.

Este alcătuită din momente mici, sau momente mai mari, care au reprezentat ceva pentru tine, sau care…n-au reprezentat nimic, doar pace sufletească. Un cântec de păsări atunci când deschizi ferestra la 6 dimineața, atunci când noaptea se ceartă încet cu dimineața, sau un telefon de la cineva pe care nu l-ai auzit de mult, o strângere de mână, sfatul cald al mamei tale, o discuție cu prietena cea mai bună sau o plimbare în parc, un răsărit pe malul apei, sau un înot la apus; acestea și multe altele care nici măcar nu încap aici.

Este creată din milioane de momente de-a lungul vieții noastre, este ceva ce ne alcătuie liniștea, ceva ce nici măcar nu există fizic, nu este palpabilă. Poate că de aceea este atât de greu de ”găsit” pentru mulți. O caută în obiecte când ar trebui căutată în secunde. Tindem să credem că o putem găsi în exterior când de fapt vine din interior, iar dacă tu nu ești fericit cu tine însuți,nimeni și nimic nu te poate face fericit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s