Dimineți de iunie

Așa de mult ador diminețile. Ies pe balcon cu o cafea fierbinte și un bol mare de cereale cu fructe. E răcoare și miroase a nou. A o nouă zi, a noi așteptări, a noi speranțe, a noi oportunități.

Se pare ca orașul se treseste la viața. Se mai aude câte o mașina, două, motoarele societății se repun în funcțiune. Vecinul de la 3 fumează iar câte o țigară…probabil asta îi miroase și lui a dimineață.

Se aud păsări multe…cântă, se joacă în aer. Probabil se bucură de aerul proaspăt; iar a plouat aseară… E ok. Ne place și ploaia. Nu poți avea doar soare și cald. Ne bucurăm că e vară și totul e verde și nou.

Poate că și noi oamenii suntem anotimpuri. Poate că și noi creștem pe interior cu fiecare venire a verii, a noului. Poate că și noi trecem prin timp exact ca celelalte lucruri din jurul nostru, cu uscăciunile și inverzișurile lor, cu verile și iernile noastre.

Si noi avem sezoane și furtuni, zile cu soare și zile in care credem ca pământul se va termina, împreună cu toată lumea noastră. Uneori când credem ca totul se sfârșește, atunci mai răsare o speranță din nimic, atunci iese o picătura de ploaie dintr-o piatră seacă.

Cred cu tărie ca suntem ființe senzoriale mai mult decât suntem ființe raționale, că simțim mai mult decât gândim, că suntem influențați de mediul în care suntem și de lucrurile care ne înconjoară într-o foarte mare măsură. Îmi propusesem demult ca fiecare zi de naștere a mea să mă prindă într-o parte diferită a lumii. Și încă vreau să mă țin de cuvânt, dar acum m-a prins aici, în țara mea, cu oameni dragi și persoana pe care o iubesc, nimic fancy, și a fost mai mult decât suficient. A fost bine, a fost frumos pentru că nu aveam nevoie de nimic mai mult.

Oricât am vrea sa fim filozofi, suntem prizonieri ai simțurilor înainte gândurilor, și asta-i okay. Gândurile influentează cu siguranță felul in care privim lucrurile care ne înconjoară și locurile în care ne aflăm, pentru că fericirea vine din interior, pornește din gândire. Poți fi mulțumit cu nimic, sau nefericit cu absolut tot.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s