Cel mai frumos compliment

Everything is out of your reality until it becomes your reality. Never lose hope.

E 6 dimineața și am primit cel mai frumos compliment. Toată lumea se uită spre tramvai… poate vine. Eu ma uit la soare. Privesc răsăritul peste mașinile prăfuite, nu am dormit deloc, și nu, nu am la vreun party nebun; vin de la muncă. Vremuri nebune, asta da.

O prietenă mi-a făcut cel mai frumos compliment. Nu că sunt frumoasă, minunată sau bună la suflet. Am mai primit de astea, nu prea m-au făcut să mă simt prea specială. Cineva mi-a spus că sunt neînfricată. Bine fată, mersi, la asta nu mă așteptam. Am zâmbit ușor…Ușor și liniștit. Poate și puțin mândru… Asta am visat sa fiu mereu…”neînfricată”, să am curaj.

Am visat mereu să înfrunt cele mai mari frici, cele mai mari speranțe. Sa văd ce iese din ele, și ce rămâne în urma lor, să am curaj sa ma descopăr, să am curaj să îmi doresc lucruri pe care nu le voi atinge sau curaj să eșuez, să pot și să obțin. Îți trebuie curaj și să visezi, și să fii dezamăgit, să te supui posibilității dezămăgirilor, să te lași pe mâna speranțelor și să nu fie așa cum vrei tu. Spun că îți trebuie curaj pentru că mulți nici măcar nu încearcă, se lasă în baza fricilor. Iar asta este cel mai de temut lucru, să îți dorești, dar să îți fie teamă să încerci.

N-o să iasă de fiecare dată, dar o să înveți. N-o să obții mereu ceea ce vrei atunci când vrei, dar o să crești. Vei porni din nou la drum cu experiență, iar poate data viitoare chiar va merge, când vei încerca din nou. Nimeni nu îți garantează reușita, dar nimeni nu o poate face pentru tine, doar tu. Tu ești singura persoană care poate decide ce vrei să trăiești și ce nu, nimeni altcineva.

Am visat mereu, poate undeva in subconștient, să îmi găsesc defectele și calitatile, și nu, nu prin vreun manual sau vreun test cu variante de răspuns, nu prin cărți de dezvoltare personală, ci singură cu mine însămi, în nopți nedormite pline de întrebări, cu lacrimi și râsete, departe de tot ceea ce mi-era familiar ; doar așa te poți cunoaște cu adevărat, doar așa poți știi cine ești si mai ales, cine vrei să devii.

Și eu am o listă de frici de care vreau să mă descotorosesc. Le simt acolo, undeva, bine împregnate în mintea mea, unele poate fără voia mea, cu voia societății sau a anilor trecuți. De multe am scăpat, una câte una, urmează celelalte.

Fear is the only thing holding you back. Don t let it do it.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s